Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

Betala säkert med Klarna.

Förvara rent dricksvatten hemma

Kranvatten är ett av våra mest reglerade livsmedel. Rent och gott vatten är något som vi ofta tar för givet att ha tillgång till i kranen där hemma. Men vad gör vi om vattnet i kranen sinar, hur sparar vi vatten hemma på ett säkert sätt i en vattendunk eller PET flaska?

Det finns många olika faktorer som kan påverka kvalitén på dricksvattnet. Det är allmänt känt att i stillastående vatten bildas en hinna på insidan av behållaren. Den hinnan består dels av mikroorganismer som finns i dricksvattnet, dels sådant som kan ha följt med ner i vattnet när vi fyllt på vatten dunken. Successivt kommer vattenkvalitén att försämras beroende på faktorer som hygien, kvalitén på dricksvattnet, rörelsen på vattnet, temperatur och solljus. Det finns helt enkelt många faktorer som kan påverka vattenkvalitén. Genom Biocools metod för ett säkert dricksvatten kan man tryggt bevara dricksvatten i upp mot tre månader med två enkla steg: 

1. Rengör din vattendunk med produkten Biocool Clean my water tank. I behållare byggs det långsamt upp beläggningar. Även om man byter och fyller på med rent vatten ofta. Man kan känna det som en glatt yta på insidan av tanken. När produkten kommer i kontakt med beläggningen i behållaren startar en intensiv rengöring. Efter 12h är rengöringen klar, både smuts och mikroorganismer följer med ut ur systemet. Du kan nu vara säker på att du har en ren behållare att förvara ditt dricksvatten i, utan smak eller lukt i behållaren.

 huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhkkkmkmkmkmkmkkmkmkmkmkmkmkkmk

2. Bibehåll vattenkvalitén på dricksvattnet med produkten Biocool Purify my drinking water. När produkten kommer i kontakt med vatten så bildas stora mängder syre, vilket gör att bakterier inte trivs. Syret i vattnet gör dessutom att vattnet smakar gott. Precis som det vatten vi är vana med i kranen där hemma! När du tillsätter produkten till din behållare är du också säker på att du har rent vatten i tre månader som går att använda till dricksvatten, tandborstning och matlagning. 

Tips! När ovan process är klar så är det dags att förvara dricksvattnet. Ställ vattendunkarna på en plats som är så sval och mörk som möjligt. Det kan vara i exempelvis en källare, balkong eller garderob. Det funkar också bra att fylla PET flaskor och lägga i frysen, men tänk då på att inte fylla flaska ända vägen upp - då finns det risk att den spricker när det bildas is. 

Vad gör jag med mitt vatten efter tre månader? Vatten smakar som bäst när det är kallt och syrerikt. För bästa smak, ställ därför vatten i kylskåpet innan du ska dricka det. Men, vad ska man göra med sitt vatten efter att man förvarat det i tre månader?

Om du har tillgång till rent dricksvatten från kranen, rekommenderar vi att du tömmer vattendunken, rengör den och fyller på med nytt kranvatten och doserar enligt instruktionerna. Om du inte har tillgång till nytt kranvatten att byta ut med, dosera igen enligt förpackningen. Då bibehålls vattnet fortsatt tjänligt.

Har man inte tillgång till ett vatten som man säkert vet är avsett för dricksvatten så koka alltid vattnet i minst 3 minuter. Då avlägsnas majoriteten av mikroorganismer, men eventuella tungmetall eller radon försvinner inte. Undvik därför att dricka vatten som inte är kontrollerat och verifierat som tjänligt dricksvatten.

Titel

Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar för fri frakt!
Inga fler produkter tillgängliga för köp