Diese Seite unterstützt deinen Browser nur begrenzt. Wir empfehlen dir, zu Edge, Chrome, Safari oder Firefox zu wechseln.
Herzlichen Glückwunsch! Deine Bestellung ist für den kostenlosen Versand qualifiziert. Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

Betala säkert med Klarna.

DAGENS INDUSTRI - Tabletter för preppare

DAGENS INDUSTRI

Stockholm 28 mars 2022

Tabletter för preppare

Kriget i Ukraina har gjort att svenskarna vill vara redo för kristider med brist på förnödenheter. Efter vattendunkar och spritkök är nu vattenreningstabletter allt populärare bland prepparna.

Många oroliga svenskar har under de senaste veckorna hört av sig till det svenska bolaget Biocool för råd och tips om rent dricksvatten, bland annat hur man kan spara dricksvatten i behållare över tid.

Allt fler har kunskap om att stillastående vatten i sluten tank blir otjänligt redan efter en vecka. När Ryssland gick in i Ukraina började vi få in väsentligt fler inkommande frågor om rent dricksvatten. I samband med att MSB påminde om råden för krisberedskap förra torsdagen ökade efterfrågan än mer”, säger vd:n Petra von Rohr.

Det svenska medtechbolagets verksamhet består av två delar; dels medicintekniska produkter för skadad hud, dels biologiskt nedbrytbara produkter för rent dricks- och badvatten.

Under 2021 stod dricksvattnet för cirka 20 procent av årsomsättningen. Under februari och mars har Biocool redan sålt fler vattenreningstabletter än under hela förra året.

Generellt sett har vi svenskar låg krisberedskap, vilket är naturligt eftersom vi varit förskonade från svåra tider under en lång period. Våra grannar i Finland har till exempel en helt annan inställning till prepping. Men nu sker en snabb attitydförändring även på hemmaplan”, säger Petra von Rohr.

Lyckas ni leverera i den takt ni vill just nu, eller är det svårt att få fram produkter? 

Vi har fortfarande tillräckliga volymer i vårt lager för att kunna leverera till våra kunder. Det kan hända att vissa återförsäljare har slut i sina lager. Vi arbetar just nu dubbla skift i vår produktionsanläggning i Gävle för att leverera till dessa.

Företagets vattenreningstabletter bygger på en svensk innovation som gör att dricksvattnet bibehåller sin kvalitet i upp till tre månader. 

Enligt tester blir vatten otjänligt redan efter några dagar i behållare som inte behandlats med vår tablett, och inom en vecka kan det vara rent hälsofarligt. Detta har många svenskar inte kunskap om. Vi är lite naiva i Sverige inför kris men har märkt ett snabbt ökande intresse för produkter som krävs för en längre tid av isolering”, säger Petra von Rohr.

Vad vill du säga till dem som hävdar att vattenreningstabletterna är 2020 års ”toalettpapper”?

Vi tycker såklart att det känns betydligt mer relevant att säkerställa tillgången till säkert dricksvatten i kristider än att hamstra toapapper. Dricksvattnet är ju faktiskt livsavgörande.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Petra von Rohr, Biocool AB

Telefon: 0734-39 06 54

E-post: petra.vonrohr@biocool.se

Warenkorb

Herzlichen Glückwunsch! Deine Bestellung ist für den kostenlosen Versand qualifiziert. Du har 400 SEK kvar för fri frakt!
Keine weiteren Produkte zum Kauf verfügbar

Dein Warenkorb ist derzeit leer.